Fa una setmana que Pablo Casado va repetint per tot arreu que ell és un "objectiu" del suposat terrorisme dels CDR. De fet, vol fer-ho servir perquè se'l consideri legitimat per a recórrer els indults als presos polítics. Es basa en un informe filtrat de la Guàrdia Civil sobre la CDR, que assegura que els seus membres van buscar el nom del líder estatal del PP a Google. Fins i tot l'Audiència Nacional ha negat la condició de víctima al cap de l'oposició, però Casado continua esgrimint-ho i difonent-ho. Avui qui ha desmuntat la construcció feta a Gènova ha estat el propi ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

En una compareixença a la comissió d'Interior del Congrés dels Diputats, el ministre ha acusat el líder del PP de banalitzar el terrorisme amb aquestes afirmacions. Davant la insistència de la diputada popular Ana Vázquez, Marlaska li ha replicat: "Si us plau, siguem seriosos, perquè aquest país té una memòria molt tràgica i molt trista sobre el que ha representat el terrorisme". I li ha dit a un altre diputat: "Jo he pogut posar el seu nom a Google i vostè el meu". Ha conclòs que, si hagués "el mínim risc", les forces de seguretat de l'Estat ja li haurien comunicat a Casado.

El PP està l'únic partit de la triple dreta que encara no ha presentat recurs contra els indults. Ahir ho van fer l'extrema dreta de Vox i també Ciutadans. Inicialment, els populars contemplaven dues vies per acudir-hi. En primer lloc, al·legava que Casado és “víctima dels CDR” per la suposada cerca a Google del seu nom. En segon lloc, els conservadors argumentaven que “la Fiscalia va ser la que va actuar contra els independentistes i gràcies a aquestes mesures del govern aquests senyors van anar a la presó”. Tot plegat a instàncies del govern Rajoy.

Avui, a la seu de Gènova, el PP ha reunit el seu equip jurídic i han acordat que presentaran el recurs a la sala contenciosa del Tribunal Suprem basant-se en l'informe contrari del mateix alt tribunal, segons fonts de la formació. Aquestes mateixes fonts no aclareixen si finalment també al·legaran ser "víctima" dels CDR.

Tranquils a La Moncloa

Davant la pluja de recursos anunciada pels tres partits de la dreta contra els indults, des de La Moncloa diuen estar "tranquils". En la roda posterior al Consell de Ministres d'aquest dijous, la ministra-portaveu María Jesús Montero va assegurar que no creu que prosperin perquè "aquest govern té competències exclusives en aquesta matèria" i perquè la mesura de gràcia està ben justificada. "Contribueixen a la concòrdia, el diàleg i la millor entesa", va afirmar la dirigent socialista, que també va retreure que es dirimeixin des de la justícia qüestions que s'haurien d'abordar des de la política.