El grup d'Independents de Viladrau ha presentat a registre, aquest dijous al migdia, una moció de censura per fer fora de l'alcaldia la republicana Margarida Feliu.

La finalitat és que la seva número 1, Noemí Bastías, passi a ser l'alcaldessa. En les passades eleccions municipals, ERC i Independents de Viladrau van empatar en el nombre de regidors, un total de 4. Només els van separar 20 vots. Per la seva banda, Junts per Catalunya va treure un únic edil. Amb la moció que s'ha presentat aquest dijous, els 65 vots a Junts per Catalunya i el seu únic regidor, Jaume Tordera, seran decisius. D'una banda, per tramitar la moció i, d'una altra, per arrabassar l'alcaldia a ERC i entregar-la als Independents.

Independents de Viladrau justifica la necessitat del canvi. Primer, perquè un govern amb minoria no és estable i, segon, perquè asseguren que en tres mesos de legislatura ja s'ha constatat una "falta de rigor i de planificació en la gestió d'aspectes prou importants" per part de l'equip de govern.

La moció arriba després del ple del passat 16 de setembre, marcat per les "picabaralles" i "retrets creuats", expliquen els Independents, tot i reconèixer que també van ser "corresponsables" de la imatge que es va donar a la ciutadania.

Segons ha explicat Bastías a l'ACN, a l'oposició s'ha teixit una relació de "confiança estable" entre Independents i Junts. Per aquesta raó, avança l'alcaldessa, fora de comptar amb el suport de Tordera per tombar la balança i obtenir l'alcaldia, li oferiran formar part del nou equip de govern per tal de poder donar l'"estabilitat" que el municipi necessita.

D'acord amb la normativa vigent i ja registrada la moció, el ple extraordinari s'hauria de celebrar en deu dies hàbils, és a dir, el proper 10 d'octubre.