La comissió d'investigació de la monarquia continua viva, malgrat que el Congrés dels Diputats ja hi hagi donat tres cops de porta. Aquest dilluns, els partits impulsors han registrat una nova petició, aquest cop al Senat, per posar llums i taquígrafs a la corrupció de la Casa Reial. ERC, JxCat, EH Bildu, Unidas Podemos i altres formacions insisteixen en investigar “la trama vinculada a les presumptes il·legalitats comeses per membres de la Casa Reial i les influències polítiques, diplomàtiques i comercials amb l’Aràbia Saudita”.

Aquesta iniciativa, a la cambra baixa, ha estat signada per 25 senadors. Es tracta dels que integren els grups d'ERC i EH Bildu, els de JxCat i els del grup Esquerra Confederal. Aquest grup, integrat per sis parlamentaris, acull els pocs senadors (2) que tenen les confluències d'Unidas Podemos. El formen Catalunya en Comú, Adelante Andalucía, Compromís, Més Madrid, Més per Mallorca i Geroa Bai

Dimarts passat, per tercer cop en poques setmanes, la Mesa de la cambra baixa va tombar una petició de comissió d'investigació del patrimoni de la família reial arran de les investigacions de Suïssa al rei emèrit Joan Carles I. Per tercer cop en poques setmanes, els dos membres d'Unidas Podemos van quedar-se sols votant a favor de la qualificació de la iniciativa. El PSOE, el PP i Vox hi van votar en contra i van tornar a impedir que tirés endavant.