L'independentisme mantindria la majoria absoluta en cas d'haver eleccions al Parlament. Segons el darrer sondeig de GESOP per a El Periódico, si es convoquessin els comicis —tal com reclama el govern espanyol— els partits independentistes podrien sumar un diputat més respecte els comicis del 27-S. ERC seria la força vencedora i aconseguiria el seu millor resultat des de la recuperació del Parlament i duplicaria els resultats de la segona força, que tornaria a ser Ciutadans.

En la franja independentista, els republicans guanyarien les eleccions amb un resultat d'entre 43 i 44 escons. Per la seva banda, el PDeCAT es quedaria en una franja d'entre 18 i 19 diputats. D'aquesta manera, els resultats de les dues formacions integrades a Junts pel Sí podrien millorar en un escó. Qui obtindria uns resultats pràcticament idèntics seria la CUP, que es mantindria en els 9 i 10 escons. Per tant, els partits independentistes podrien aconseguir 73 escons, un més que en les eleccions de 2015. Per la franja baixa de la forquilla, l'independentisme també aconseguiria la majoria absoluta perquè aconseguiria als 70 escons.

El sondeig apunta a un desgast important de Ciutadans i el PP. El partit liderat per Inés Arrimadas obtindria entre 21 i 22 parlamentaris: perdrien entre tres i quatre diputats pel camí; de la mateixa manera, el PP perdria un o dos escons, quedant-se amb un resultat ínfim: entre 9 i 10 escons, disputant-se el darrer lloc amb els cupaires. El PSC, en canvi, es veuria reforçat amb entre 20 i 21 diputats, el que implicaria millor els resultats dels dos darrers comicis, mentre que Catalunya Sí que es Pot n'obtindria 11-12 (11). L'enquesta es va fer durant l'ingrés a presó de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, però abans de la decisió del govern espanyol, consensuada amb els socialistes i Cs, per intervenir Catalunya.

Enquesta de NC Report

La Razón també publica una enquesta aquest dilluns, realitzada per NC Report. Segons el sondeig, si es reedités Junts pel Sí, la coalició perdria un diputat (61 escons), mentre que la CUP es quedaria amb sis escons, quatre menys que actualment. L'independentisme sumaria 67 escons, cinc menys que els que té ara. No obstant això, els partits unionistes —Cs, PSC i PP— tampoc aconseguirien la majoria absoluta en aquest escenari.

En cas que els independentistes es presentessin per separat, el resultat seria pitjor: 41 escons per a ERC, 18 per al PDeCAT i 6 per la CUP, sumant un total de 65. Segons aquesta enquesta, només un suport de CSQP podria permetre mantenir la majoria independentista al capdavant del Govern. Un suposat tripartit d'esquerres —ERC, CSQP i CUP— quedaria descartat en ambdues enquestes després de quedar lluny de la majoria absoluta.