L'organització d'Independentistes d'Esquerres ja sap a qui donarà suport de cara a les primàries de Junts per Catalunya. Aquesta organització independent s'ha pronunciat aquest dissabte per oferir tot el seu suport a la diputada Laura Borràs, a qui consideren la candidata "més apta per a la preparació, coratge, compromís social i catalanitat completa".

Des d'Independentistes d'Esquerres s'han mostrat sempre favorables a Carles Puigdemont com a president legítim de la Generalitat i defensen fer efectiu un referèndum d'autodeterminació per proclamar la República catalana. Per això, consideren Laura Borràs com la candidata de les primàries més adient per representar "aquesta opció de confrontació amb Espanya i d'internacionalització de la causa catalana".

D'altra banda, també mostren el seu suport als membres d'Independentistes d'Esquerres que també es presenten a les primàries de JxCat. A més, demanen que aquest procés de primàries no anul·li la possibilitat de sumar personalitats independents o d'altres formacions a Junts per Catalunya per tal que hi figurin "persones de reconegut compromís independentista i d'esquerres d'arreu dels Països Catalans".

Suport a l'estratègia de Puigdemont

En l'assemblea constituent de la formació a principis de setembre, els membres d'Independentistes d'Esquerres van rebre rebut la salutació del president Carles Puigdemont des de l'exili, que va voler agrair el compromís i la fermesa als membres de l'entitat.

"Recolliu la millor tradició de l'esquerra catalana", va destacar Puigdemont, reconeixent la tasca de l'esquerra en els inicis del moviment per l'alliberament nacional. El president  va instar també a treballar des de totes les opcions ideològiques per "allargar la victòria de l'1 d'octubre". "És la llavor de la República Catalana", va reivindicar.