El col·lectiu Independentistes d'Esquerra, format per personalitats històriques de l'esquerra independentista que han promogut un manifest de suport al president a l'exili Carles Puigdemont, han aconseguit més de 3.000 inscrits en un dia. 

independentistes d'esquerra

La formació ha fet públic oficialment el manifest, aquest cap de setmana en un acte a l'Ateneu Barcelonès. El contingut però s'havia conegut fa uns dies, a favor d'una "entesa organitzativa" de caràcter transversal a l'entorn del president a l'exili, Carles Puigdemont, i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí i el Consell per la República. El text defensa crear una "candidatura de país des de la radicalitat democràtica, de baix a dalt", amb el suport de partits i entitats.

Una "estratègia comuna"

Precisament, a l'acte, també s'ha presentat un web per preparar l'assemblea oberta convocada pel dia 29 de març. La trobada, on es vol aprovar una "estratègia comuna" per l'independentisme de cara a unes properes eleccions, podria suposar la creació d'una nova organització política sobiranista.  

Així, l'objectiu del web presentat és, en primer lloc, sumar signants al manifest, que a hores d'ara ja compta amb més de 3.000 noms. Els interessats també podran inscriure's per participar a l'assemblea fundacional del 29 març i presentar esmenes a una sèrie de documents que es debatran aquell dia.