El president de la plataforma Barcelona con la Selección, Nacho Pla, defensa que l’entitat és totalment apolítica i agraeix les mostres de suport rebudes pels partits després de l’agressió a dues col·laboradores. Pla ha acompanyat aquest dilluns les dues dones a la Ciutat de la Justícia de L’Hospitalet per denunciar l’agressió.

Com estan les dues dones agredides dissabte?
Estan millor físicament però, sobretot, afectades anímicament. Va ser un gran ensurt. Tot ha estat molt ràpid i ha acaparat l’atenció dels mitjans de comunicació. Nosaltres tampoc ens sentim còmodes amb aquest ambient de violència.

Nacho Pla aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia amb les dones agredides al darrere

Teniu sospites de qui pot estar darrere l’atac?
En les últimes hores hem vist com han corregut algunes fotografies per les xarxes socials. Però nosaltres ho volem deixar aquí. No ens ve de gust entrar en embolics i deixarem que la Fiscalia faci la seva feina.

 La gràcia d’aquesta entitat és que és totalment apolítica i que només estem interessats en el futbol

Havíeu estat abans víctimes de situacions violentes o incòmodes per ser seguidors de la selecció espanyola?
No. De fet, ens ha sorprès molt perquè precisament amb el futbol mai ningú ens havia posat cap mala cara. A la universitat mateix, on hi ha pluralitat d’opinions, havíem aconseguit que ningú ens digués mai res. La gràcia d’aquesta entitat és que és totalment apolítica i que només estem interessats en el futbol. En aquest cas, en poder veure els partits de la selecció.

Es pot ser independentista o catalanista i seguidor de La Roja?
Hi ha gent que vincula el futbol amb la política. Però també n’hi ha d’altres que no. Esclar que hi ha independentistes, amants del futbol, i seguidors de La Roja. Per mi, l’Eurocopa és un gran torneig i l’oportunitat per veure una de les millors seleccions que, per cert, té molts jugadors del Barça i catalans.

Barcelona con la Selección està vinculat o rep ajuda d’algun partit polític?
No. Aquesta va ser una de les condicions que ens vam posar. No volíem molestar ningú i volíem ser una entitat diferent.

Com us financeu?
Som cinc amics que ho vam impulsar i, de moment, ho hem pagat tot de la nostra butxaca. No hem fet una gran inversió.

Per què vau decidir posar les carpes al carrer?
Volíem sobretot tenir contacte directe amb la gent i explicar-los què fem. Fer-nos visibles. Repartim informació i recollim les dades personals de qui vulgui rebre informació del que fem.

Després del que va passar dissabte, continuareu amb les guinguetes al carrer?
Farem el que teníem previst, que és tornar a posar la guingueta la setmana que ve. Després ens hem de concentrar en l’organització de la instal·lació de la pantalla gegant per veure el partit del 25 de juliol, de vuitens de final de l’Eurocopa.

Esteu satisfets amb la reacció dels partits polítics davant l’agressió?
Sí, la veritat és que tots han condemnat els actes i agraïm que s’hagin mullat. Gent amb diferents ideologies ens ha donat la raó. El mateix Junqueras ha dit que té un munt d’amics independentistes que segueixen la selecció.