Tot i el desconcert per la marxa de Marta Rovira, i l'absència en la compareixença davant del jutge Pablo Llarena, l'independentisme no ha dubtat a tancar files amb la dirigent d'ERC a les portes del Tribunal Suprem, al·legant la situació "d'injustícia" per la "causa general" que acusen l'Estat d'endegar contra el procés sobiranista. Les cares dels polítics mobilitzats buscaven en tot moment, però, mostrar qualsevol sentiment que distés de la comprensió sentida, i ha estat Joan Tardà qui ha fet l'expressió de major sorpresa, tot just en conèixer la decisió.

"Faci el que faci Marta Rovira, jo la respectaré sempre" ha dit Gabriel Rufián, número dos d'ERC al Congrés. "Els qui s'escapoleixen són els corruptes, no els demòcrates, que és gent que té tot el dret a fer el que vulgui fer davant d'un Estat que els persegueix de manera injusta i venjativa" ha reblat.

Això sí, sobre com això afectaria a la direcció de la formació, Rufián ha fet una crida a la calma. "Tinc l'honor de representar a un partit amb 87 anys d'història impol·luta, al Congrés, i puc assegurar que hi ha un munt de gent que ho faria molt millor que nosaltres. Que ningú es preocupi que el lideratge d'Esquerra està garantit" ha tancat.

A més de Rufián, la comitiva republicana estava formada per Sergi Sabrià, Isaac Peraire, Tardà, Jordà, Ester Capella i Jordi Salvador, els senadors; Mirella Cortés, Bernat Picornell, Quim Ayats, Elisenda Pèrez, Anna Azamar, Jordi Martí, i Xavier Castellana, i els diputats al Parlament; Bernat Solé, Jenn Díaz, Ruben Wagensberg, Eva Baró, Gemma Espigares, i Òscar Peris. 

El mateix suport ha rebut l'exdiputada –que aquest dijous va renunciar a l'escó– per part del líder de Demòcrates Antoni Castellà. Aquest ha afirmat que la no compareixença de la secretària general posava "en evidència la situació dramàtica en que es troba l'Estat" ha dit.

"Rovira és lliure de desplaçar-se, i expressa el sentiment d'injustícia de que molts encausats saben que no tindran un judici just" ha dit el portaveu del PDeCAT al Congrés Carles Campuzano. Aquest ha negat en tot moment que la marxa de la dirigent republicana pogués perjudicar la resta de processats, ja que Llarena té previst de dictar aquest divendres quines mesures cautelars s'aplicarien pel processament. "No hi ha risc de reiteració ni de fuga, la decisió de Rovira no perjudicarà els citats avui", ha dit Campuzano.

Aquest també ha tingut paraules sobre la investidura fallida de Jordi Turull –acompanyat de Marta Pascal i Maria Senserrich de l'excutiva del partit; tots els diputats del PDeCAT al Parlament, els senadors Josep Lluís Cleries, i els diputats al Congrés Jordi Xuclà, Sergi Miquel i Lourdes Ciuró. "Vull posar en valor que Turull va assumir les seves responsabilitats i ahir va donar la cara davant el Parlament" ha reblat.

El portaveu d'Òmnium Marcel Mauri també s'ha pronunciat sobre Rovira, disculpant la decisió de marxar d'Espanya per la "injustícia" de la causa, i recordant la implicació amb allò que volien els ciutadans sobiranistes. "L'únic que dificulta el procés judicial són les polítiques del Partit Popular" ha dit sobre si la resta de processats en patirien les conseqüències.

Per part de Junts per Catalunya, hi havia Eduard Pujol i Elsa Artadi.