Una nova concentració de suport ha acompanyat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretària de la Mesa Anna Simó a les portes del TSJC on han arribat poc abans de les nou del matí per declarar com a investigades arran la votació de les resolucions sobre el referèndum davant del ple. Han arribat a peu des del Parlament acompanyades de diputats independentistes i de CSQP, encapçalats pel president, Carles Puigdemont, i el seu Govern, l'expresident Artur Mas i els expresidents del Parlament, així com els responsables de les entitats sobiranistes.

WhatsApp Image 2017 05 08 at 09.14.52

A dos quarts de nou Forcadell i Simó han sortit de la Cambra catalana on havien anat a recollir-les els diputats i responsables polítics. Han recorregut el parc de la Ciutadella fins a sortir pel passeig dels Til·lers. Crits de "fora, fora, fora la justícia espanyola", "no esteu sols" i "independència" han acompanyat les dues diputades mentre recorrien el passeig Lluís Companys.

A les portes del TSJC totes dues s'han fotografiat acompanyades del president i part del seguici davant d'unes grans lletres que formaven la paraula democràcia i mentre els presents cantaven Els segadors.

Els concentrats continuen a les portes del TSJC mentre ha acabat la declaració de Forcadell i comença la d'Anna Simó.

 

Els responsables de les entitats sobiranistes i dels grups independentistes han mostrat al carrer el rebuig pel processament dels membres de la Mesa, que consideren antidemocràtic i han advertit que sortiran al carrer cada cop que es repeteixi aquesta situació.