L'independentisme s'ha aplegat aquest dijous a les portes de l'Audiència Nacional per protestar contra la investigació per terrorisme i rebel·lió a la membre del CDR, Tamara C., que estava citada a declarar davant del tribunal a partir de les 10h, després de passar dues nits al calabós. El clam unànime dels protestants era contra aquest tipus delictes, d'allò que des d'ERC, el PDeCAT, Junts per Catalunya i la CUP assenyalen com fets de desordre públic, dins de la protesta, en al·lusió als Comitès de Defensa de la República (CDR), i que per tant, rebutgen com a terrorisme. 

"Des de fa mesos, setmanes, venim alertant a la ciutadania espanyola i catalana de la defensa dels drets civils i democràtics. És un insult a les víctimes del terrorisme, que es banalitzin els delictes a persones que van morir per actes violents" ha denunciat el portaveu republicà Joan Tardà. "Confondre els desitjos amb la realitat es un insult, és una bogeria, no entenem què es persegueix" ha reblat. "Veure els drets pacífics de protesta com a terrorisme, no es pot permetre: avui és Tamara, demà una altra persona, un escac a la democràcia" ha afegit després.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el membre del PDeCAT Feliu Guillaumes, qui ha considerat que darrere de l'acusació de "terrorisme", hi trobava una "vocació d’aterrir" a la ciutadania. Així mateix, ha assenyalat que la protesta no era per "una companya, sinó pels drets de tothom", en tant que això podria suposar una regressió per als manifestants d'altres causes. "Tallar una carretera ara en una protesta universitària pot ser acusat de terrorisme" ha posat com a exemple per fer que la gent "reaccioni davant la impostura de l'Estat", ha criticat Guillaumes

Per la banda dels Demòcrates, Antoni Castellà ha denunciat que Tamara C. era "una víctima de la violencia judicial de l’Estat" i ha recordat que en l'informe de la Guàrdia Civil s'assenyalés un xiulet i un mapa com a proves de l'acusació. "És un increment de la repressió. L'Estat veu que tenir presos polítics no està tenint conseqüències i ara va contra sectors de la població" ha lamentat sobre l'acusasió de terrorisme i rebel·lió als CDR, mentre part del Govern és a presó provisional per la causa de l'1-O. Així mateix, ha avisat que això no aturaria el procés ni el desig "d'implementar la República".

Finalment, des de JxCat, Josep Riera ha parlat de "causa general ha contra l'independentisme per acusacions que no tenen cap sentit, que a Europa no s'aguanten i els tribunals comencen a demostrar-ho" ha dit sobre la sentència dels magistrats d'Slevig-Holstein sobre Carles Puigdemont de deixar-lo en llibertat i descartar el delicte de rebel·lió. "No pot ser d'altra manera que surti lliure" ha afirmat sobre Tamara. "Es demostra que amb la judicialització s'estan perdent oportunitats de retornar al diàleg i la política. Esperem que l'Estat s'adoni que això s'ha de resoldre així" ha tancat.