"S'ha demostrat que el que interessa és el que pensen". L'advocat d'Oriol Junqueras, Andreu Van den Eyden, ha confessat avui a El món a RAC1 que "a mi ja no em sorprèn res", tot i que sí que ha mostrat un cert desconcert quan ha explicat que, segons la resolució judicial del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, "l'independentisme català és il·legal" perquè "diu que no existeix un espai pacífic de defensa de l’autodeterminació".

Van den Eynde també ha denunciat que el càstig que es pretén imposar a Junqueras per haver concedit una entrevista a RAC1, que és deixar-lo sense pati durant 15 dies, "no està previst a cap llei" tot i que ha lamentat que "és molt previsible que s'adopti", mentre ha insistit en què el vicepresident "està a presó per un delicte inexistent".

Precisament per això, i per la denegació de Llarena de deixar-lo en llibertat per un delicte "que no hi és", l'advocat de Junqueras ha confessat que "jo sempre conservo l'esperança, tinc plans estratègics concrets per aconseguir la seva llibertat", però ha volgut fer saber que "potser l'estratègia ara serà més la batalla tècnica", com , per exemple, a través de recursos.

Fets, no paraules

Van den Eynde també ha volgut subratllar que "diguin el que diguin, no sortiran, no sortiran pel que diguin i, en teoria, haurien de sortir pel que demostrin amb fets", cosa que serà difícil de demostrar perquè estan tancats a la presó des de fa mesos. I no només per això, sinó també perquè "no ens escolten, no ens tramiten els escrits i triguen a prendre les decisions".

Ara bé. L'advocat de Junqueras ha recordat que "no hi ha ningú que es cregui que hi ha hagut una rebel·lió" i que, a més a més, seria una "vergonya internacional molt gran" condemnar-los per això. 

El vicepresident en funcions "està bé", ha explicat per acabar Van den Eyden, al mateix temps que ha posat de manifest la seva admiració cap a Junqueras perquè, ha expressat, "de vegades, al·lucino amb la fortalesa d'aquest home, que envia els ànims cap a fora enlloc que sigui al revés".