Un mes i mig després de la seva entrada a la presó, el vicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha parlat a El Món a RAC1 des de la presó d'Estremera i ha dit que "espero poder venir a la sessió d'investidura".

Junqueras ha assegurat que ha fet tots els tràmits necessaris per poder votar des de la presó i que per tant espera poder exercir finalment el seu dret. En la mateixa línia, ha indicat que si els catalans l'escullen com a 131è president de la Generalitat espera que "no hi hagi cap problema per assistir a la sessió d'investidura".

La conversa ha estat curta, 4 minuts i 50 segons, a més a més estava gravada perquè els directes des de la presó són complicats de fer, però el vicepresident ha llançat un missatge d'unitat cridant a "un govern de consens".

També ha aprofitat per fer al·lusió a Junts per Catalunya, al president Carles Puigdemont i consellers que són a Brussel·les: "Estic aquí perquè no m'amago mai d'allò que faig i perquè sóc conseqüent amb els meus actes, decisions, pensaments, sentiments i voluntat".

El vicepresident de la Generalitat ha llançat un missatge de tranquil·litat explicant que la seva estada a Estremera l'està ajudant a reforçar l'ànima i el fa més fort, d'altra banda ha preferit "estalviar" detalls de la vida a la presó "perquè ja us la podeu imaginar".

Finalment, ha recordat l'expressió "el Junquerisme és amor" i ha tingut unes últimes paraules: "Us estimo molt. Estimeu-vos tots els uns als altres. Estic convençut que ens en sortirem".