El rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, trepitjaran Catalunya aquest divendres i l'independentisme de carrer ja es prepara per plantar-los cara. Les dues màximes autoritats espanyoles arribaran al país a primera hora del matí per visitar la planta de Seat, a Martorell; i els independentistes els estaran esperant.

Aquesta és, almenys, la intenció de l'Assemblea, Òmnium Cultural i els CDR, que ja han convocat concentracions al municipi on hi ha la fàbrica d'automòbils. L'última vegada que el monarca espanyol va viatjar a Catalunya va ser el passat 21 de desembre, d'incògnit —la Casa Reial no ho va anunciar—, per entregar el premi Cervantes al poeta Joan Margarit.

Amb aquesta visita d'incògnit, el Rei es va voler estalviar protestes com les que va patir el passat mes d'octubre, quan va visitar la capital catalana per assistir a l'acte Barcelona New Economy Week, o les del mes de juliol, quan, acompanyat de la Reina, va anar al monestir de Santa Maria de Poblet.

ANC, Òmnium i CDR

Tot i el lloc i l'hora de la visita —seria molt més fàcil convocar qualsevol vespre al centre de Barcelona—, les entitats civils independentistes tenen per objectiu que hi assisteixin el màxim nombre de persones. Els primers a convocar van ser els CDR, que van cridar a ser a les 9h a la plaça Joan Serrats de Martorell.

"Els capitostos del règim pretenen tractar-nos com a colònia una vegada més. Per la llibertat d'expressió, les represaliades i la República: donem-los la rebuda que mereixen!", han reivindicat.

Aquest mateix dijous s'han sumat a la convocatòria l'Assemblea i Òmnium. L'entitat que lidera Elisenda Paluzie ha convocat els seus seguidors a les 9.30h al pont de la plaça 19, per sobre de l’AP-7, a l’avinguda Can Cases del barri de la Creu de Martorell. "Demà tornarem a deixar clar que Catalunya no té rei! Cridem a la mobilització amb motiu de la visita del monarca espanyol. Farem accions en diferents ponts que rodegen la fàbrica Seat de Martorell", han informat.

Per part de l'entitat cultural, la convocatòria també és a les 9.30h a l'accés nord del pont sobre l'A-2 a l'avinguda de ca n'Amat i a l'accés sud del pont de la plaça 19 a l'avinguda de Can Cases. "Aquest divendres tornarem a deixar clar que Catalunya no té rei, i que Felip VI no és benvingut al nostre país", han dit.

Més tard, ERCJxCat i la CUP han compartit la convocatòria de les entitats.