L’independentisme hauria aconseguit més representació al Congrés dels Diputats a les eleccions generals del 28-A si s’hagués presentat en una llista unitària. Concretament dos diputats més per la circumscripció de Barcelona, segons els càlculs fets des de JxCat. D’aquesta manera el Congrés hauria comptat amb 13 representants independentistes enlloc dels 11 que sumen ara ERC (8) i JxCat (3)

Els vots obtinguts per les tres forces independentistes que van concórrer a les eleccions generals a la demarcació de Barcelona (713.049 d’ERC,  314.685 de JxCat i 84.408 de Front Republicà) sumen 1.112.132 sufragis, que representen el 36,75% del total. Aplicant la llei d’Hont, suposaria 13 diputats.

Aquest dos nous diputats anirien en detriment del PSC i En Comú Podem, que en perdrien un representant cadascun d’ells i es quedarien amb vuit i cinc diputats, respectivament.

A la resta de circumscripcions, d’haver-se presentat una llista unitària de l'Independentisme, el resultat hauria estat el mateix que el del 28-A.

JxCat va defensar en tot moment la presentació d’una llista unitària de l'Independentisme, proposta que va ser rebutjada des del minut zero per ERC.