El Rei visitarà aquest divendres Barcelona i, com ja s'esperava, l'independentisme no es quedarà quiet. Entitats, partits polítics i sindicats ja han convocat una acció per rebre el Borbó: construir una cadena humana des de l'Estació de França, on se celebrà l'acte on hi assistirà el Rei a la mateixa hora, fins al Monument a Colom de Barcelona, a tocar del World Trade Center.

L'objectiu, segons els convocants, és deixar clar a "Felip VI que no és benvingut i que Catalunya no té rei" i denunciar "la impunitat dels Borbons i la complicitat i connivència del govern espanyol", justament una setmana després del tercer aniversari de l'1 i el 3 d'octubre i dies després de la inhabilitació del president Quim Torra.

Com serà l'acció?

L'acció començarà a les deu del matí de manera coordinada en diversos punts. Els participants hauran de repartir-se entre una desena de trams, per tal d'evitar aglomeracions i poder complir amb les mesures sanitàries i de seguretat contra el coronavirus. Els trams s'assignaran segons la zona de residència dels participants: de Colom al carrer del Parc, per als del districte de Ciutat Vella i pels de fora de Barcelona; del carrer del Parc a la plaça Duc de Medinaceli per als veïns d'Horta-Guinardó; de Duc Medinaceli fins al carrer de Boltres per als de Sarrià-Sant Gervasi; fins al carrer de la Plata per als de Gràcia; del carrer de la Plata a Via Laietana per als de Nou Barris; d'aquesta a Pla de Palau per als veïns de Sant Andreu; fins al carrer de Rere Palau per als de les Corts; d'aquí fins al carrer Comerç per als veïns de Sants-Montjuïc, i l'últim tram serà entre el carrer Comerç i el Passeig Picasso, per als veïns de l'Eixample.

Les entitats i partits que convoquen l'acció són Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana, JxCat, ERC, CUP, USTEC-STEs, la Intersindical-CSC, IAC, Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, CIEMEN i Drets.

Més accions

Paral·lelament, l'ANC ha convocat una nova cremada massiva de fotografies de Felip VI davant de tots als ajuntaments de Catalunya. Segons ha informat la mateixa entitat sobiranista, aquesta acció serà la prèvia a la gran manifestació contra la visita del mateix monarca espanyol a Barcelona d'aquest divendres.

Segons ha anunciat l'ANC, davant l'arribada de Felip, que vindrà acompanyat del president espanyol Pedro Sánchez, criden la societat a donar-li "una càlida benvinguda" i rebre'l "com es mereix" el divendres.

A més, també han convocat una concentració els CDR, tot i que encara no han especificat més detalls. El que sí que han demanat és que els manifestants portin xiulets i guants.