Els CDR del Barcelonès han convocat una mobilització a Barcelona el proper divendres contra la visita de Felip VI, que presidirà l'acte d'entrega de premis de la nova edició de la Barcelona New Economy Week. També hi assistirà el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Els dos es desplaçaran fins a la capital catalana per visitar l'start-up 3-D Factory Incubator, que compleix el seu primer any a la Zona Franca.

"Aquest divendres el cabdill del Règim del 78, Felip de Borbó, desembarca a Barcelona conjuntament amb en Pedro Sánchez. Els CDR serem al carrer per recordar-li que no és benvingut", avisen a través de Twitter, sense entrar en més detalls de la convocatòria, a l'espera de conèixer l'agenda concreta del monarca.

L'absència del Rei en l'acte d'entrega dels despatxos judicials a Barcelona va provocar una topada frontal del Poder Judicial amb el govern de Pedro Sánchez. El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, va mostrar el malestar d'aquest òrgan.

Posteriorment, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va explicar que el no a Felip VI a visitar Barcelona es devia a la coincidència, en el temps, de la sentència al president Quim Torra i la seva possible inhabilitació. Així ho va confirmar en una entrevista a RNE, en la qual va reiterar que "no hi havia cap mena de raó de seguretat, sinó que era un tema de convivència".