Una comitiva independentista formada per ERC, el PDeCAT, la CUP i Junts per Catalunya ha tornat a acompanyar els exconsellers Carles Mundó, Meritxell Ruiz i Santi Vila, així com a l'exdiputada de la CUP Mireia Boya a les portes del Tribunal Suprem aquest dimarts, dia en què el jutge Pablo Llarena els feia coneixedors de l'auto de processament, en la declaració indagatòria a què estaven citats a les 10h. 

Des d'ERC, Joan Tardà ha carregat contra la causa de l'1-O afirmant "ens fan creure que és Justícia", al seu parer, quan "en realitat és crueltat i venjança", a través de la "vulneració de drets civils". "Perquè triomfi la venjança volent retorçar la voluntat de Catalunya" ha lamentat el republicà, acompanyat de la diputada Teresa Jordà, entre d'altres parlamentaris d'ERC.

Sobre la investidura, Tardà ha afegit que la seva formació prioritzava "un govern efectiu independentista" i votaria la persona que designi JxCat, en virtut de l'acord signat i perquè va ser la candidatura amb més vots. El portaveu dels republicans al parlament espanyol ha incidit en què "la joia de la corona és el resultat del 21-D" i que cal "un govern que ens permeti anar avançat cap a la construcció de la república", ha exposat.

Al seu torn, la diputada del PDeCAT, Maria Senserrich, ha denunciat "l'atac a la democràcia" de les persones que formaven part d'un Govern que al seu parer "només va escoltar a la gent", ha lamentat, en companyia d'altres membres demòcrates com ara Marta Pascal, Ferran Bel.

Senserrich ha afegit que hi havia "confiança plena" en Carles Puigdemont per a la investidura i des de JxCat, el portaveu Eduard Pujol ha afirmat que hi hauria Govern a Catalunya abans del 22 de maig.