L'independentisme ha condemant l'atac contra el cotxe del líder del PP a Catalunya Alejandro Fernández que va denunciar aquest dissabte. No han estat pocs els polítics que han condemnat l'acció, com per exemple el conseller Ernest Maragall que ha titllat l'atac d'"intolerable" assegurant que no es pot acceptar que "s'ataqui un representant democràtic".

Per la seva part, el secretari primer de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós, ha condemnat "enèrgicament" l'acte "d'intimidació" a un diputat que representa el poble de Catalunya i la seva familia. Campdepadrós ha acabat assegurant que s'han de defensar la llibertat de tots i totes les idees de l'espectre polític català. 

La seva companya de formació, Aurora Madaula, també ha condemnat l'atac assegurant que la violència no trobarà suport a JxCat. Madaula també ha afegit que "la llibertat també és poder ser lliure a casa teva" i per últim també ha enviat el suport tant a Fernández com a la seva família.

El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, també ha condemnat l'atac de la mateixa manera que ho fa amb les amenaces i pintades de les quals són objectes ell mateix o els seus companys de partit. En unes declaracions a Pamplona, Rufián ha dit que "evidentment ho condemnem, així com les esvàstiques a les nostres cases, a les nostres seus, així com les amenaces de guàrdies civils, amb noms i cognoms als nostres polítics, concretament a mi", ha puntualitzat.