El diari britànic The Independent es mira alarmat l'augment de la presència de banderes preconstitucionalistes en manifestacions. Així ho recull aquest dissabte en un article que es fa ressò d'una manifestació que ha tingut lloc avui a Madrid contra el govern de Pedro Sánchez organitzada per "activistes d'exprema dreta". 

Els manifestants s'han concentrat davant del parlament espanyol "amb banderes espanyoles però també amb la seva predecessora --una bandera que representa la dictadura de Franco". El mateix diari admet que aquestes banderes "són cada cop més vistes" en protestes a Espanya "sobretot en manifestacions que s'oposen a la independència catalana". 

El rotatiu recorda que el passat dilluns "milers de catalans van sortir als carrers de Barcelona per celebrar l'aniversari del referèndum d'independència" i recorda que hi va haver enfrontaments amb la policia i que es van bloquejar vies de tren. "Les enquestes demostren que la gent de la regió està dividida, sense una majoria clara a favor o en contra de seguir essent part d'Espanya", conclou. 

the independent