El diari L'Indépendant de Perpinyà especula que el president a l'exili, Carles Puigdemont, es podria instal·lar pròximament a la capital rossellonesa si el Tribunal de Justícia de la UE reconeix el dia 19 la immunitat del vicepresident Oriol Junqueras. Aquesta seria també aplicable a Puigdemont i al conseller Toni Comín, perquè també van ser escollits eurodiputats.

"Ser a Catalunya sense trepitjar sòl espanyol", apunta el diari, que assenyala que l'estada de Perpinyà podria ser una prèvia abans de baixar a Barcelona. "Ser a Catalunya sense trepitjar sòl espanyol. Aquesta és l'equació que podria resoldre molt aviat Puigdemont. Avui és resident de la ciutat belga de Waterloo, i no ha trepitjat el sòl català des del 30 d'octubre del 2017, el dia que va arribar a Bèlgica i que va marcar l'inici d'un llarg període d'allunyament amb el seu electorat i sobretot amb la seva família i els seus antics companys polítics, entre els els 9 presoners condemnats per sedició i malversació de fons pel Tribunal Suprem espanyol", indica.

L'Indépendant

Puigdemont va manifestar durant la inauguració de la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord, que esperava visitar-la "aviat" personalment, insinuant que ho podria fer si el Tribunal de Justícia Europeu el reconeix com a eurodiputat i per tant amb immunitat.

No seria la primera vegada que un president a l'exili s'instal·la a Perpinyà, abans de traslladar-se a Barcelona. Josep Tarradellas ja ho va fer l'octubre del 1977, poques setmanes abans de la seva tornada, i va aprofitar per mantenir contactes polítics amb els partits catalans. Les trobades es van celebrar al Castellet de la ciutat, i en elles es va pactar el model de transició, amb l'acord de l'Assemblea de Parlamentaris catalana.