El diari L'Indépendant de Perpinyà ha fet gala del fet que a França no s'hi prohibeixen les estelades. El rotatiu ha assegurat que s'han entrat diverses banderes independentistes a l'estadi de Tolosa de Llenguadoc, on s'hi disputava la final de rugbi de la Pro D2 entre l'USAP i el Grenoble, que ha guanyat l'equip rossellonès.

L'Indépendant ha afirmat que, tot i els rumors que asseguraven que no es permetria l'entrada d'aquestes banderes al recinte, atesos els precedents en estadis espanyols, no s'ha donat cap instrucció al personal de seguretat de retirar-les. Durant el partit, que s'ha disputat aquest diumenge a la tarda, s'hi han pogut veure diversos aficionats onejant aquesta bandera. "Si l'estelada és un tema de tensió entre Espanya i Catalunya, això no passa a Tolosa", ha indicat el diari.

 

Vídeo: L'Indépendant

El rotatiu ha destacat que, en canvi, a Espanya sí que existeix aquesta prohibició i ha recordat que les forces de seguretat espanyoles van retirar estelades i samarretes grogues als aficionats del Futbol Club Barcelona a la final de la Copa del Rei el passat mes d'abril. "Evidentment, a França no hi ha debat sobre aquest tema", ha sentenciat L'Indépendant.

Tanmateix, el diari ha recordat que l'alcalde de la capital del Rosselló va prohibir portar banderes independentistes durant un esdeveniment el passat mes de novembre. En aquella ocasió, es va prohibir que s'arrossegués una estelada gegant per sobre del monument del Castillet a Perpinyà.