Un membre de l’Assemblea Nacional Catalana ha estat increpat per un individu a Terrassa. El voluntari de l’associació independentista s’ha acostat a un home per lliurar-li un tríptic. Aquest l’ha rebutjat i el voluntari ha insistit. Ha estat llavors quan l'individu ha començat a increpar-lo. La tensió entre tots dos ha anat pujant fins que han començat els insults i, fins i tot, hi ha hagut una agressió física amb una empenta.

Tot i que han intentat separar-los, el ciutadà que passava per la plaça d'Andalusia de la capital vallesana ha empès el membre de l’ANC. Llavors, aquest darrer li ha dit “fatxa” i l’altre li ha contestat: “Tu si que ets un fatxa, cabró de merda, visca Espanya cabró [...] vota el Pujol!”

Els fets han tingut lloc a l’acte de rebuda als participants de La Motorada per la Independència que ha organitzat l’ANC a Terrassa. La plaça s’ha omplert de paradetes i activitats per a totes les edats. La festa s’ha celebrat amb absoluta tranquil·litat fins que han succeït aquests fets lamentables: