El Parlament ha aprovat aquest dimecres el decret que ajorna l'increment de la taxa turística fins a l'1 de gener del 2021 i l'aplicació del recàrrec a la ciutat de Barcelona amb els vots de JxCat, ERC i el PSC, l'abstenció de Cs, els comuns i el PP i el vot en contra de la CUP. El text també allarga dos mesos el pagament de l'impost de successions.

En el cas de la taxa als habitatges buits, el decret amplia el termini en set dies, mentre que, en el cas de l'impost de successions s'allarga dos mesos. El text congela l'aplicació d'un recàrrec turístic a la ciutat de Barcelona fins al 2021. La norma busca "dotar de seguretat jurídica el contribuent" a l'hora de fer front a les obligacions tributàries, un cop superades les mesures excepcionals de la Covid-19.

foto hotel catalonia reobertura coronavirus acn

Imatge de la reobertura de l'Hotel Catalonia de Barcelona en el desconfinament | ACN

El vicepresident, Pere Aragonès, creu que l'ajornament en la taxa turística fins a l'1 de gener del 2021 és "un gest important" i que es tracta d'una mesura que "dona confiança al sector, que veu que el Govern està al seu costat", tot i que ha admès que caldrà complementar-ho amb altres mesures. "Fins que no es pugui anar a una quotidianitat sense por als contagis i sense que els contagis efectius no siguin una realitat caldrà el sosteniment a molts sectors, que no hauran pogut recuperar la seva activitat normal", ha explicat. Aragonès també ha agraït que molts establiments han obert les seves portes "amb la voluntat de tornar a posar el país dempeus".

Altres impostos

L'impost sobre els habitatges buits del 2019 acabarà el 7 de juliol i el pagament del gravamen de protecció civil de 2019 s'endarrerirà fins al 18 de juliol o el dia hàbil immediatament posterior. Per altra banda, l'impost sobre l'emissió de gasos i partícules a l'atmosfera produïda per la indústria de 2019 es podrà liquidar entre l'1 i el 20 de juliol.

L'impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques de 2020 que s'haurà de liquidar entre l'1 i el 31 de juliol. En el cas de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, el termini s'iniciarà l'1 de juliol. Pel que fa a l'impost de successions, el termini es pot ampliar fins a dos mesos, en funció de quan va tenir lloc el fet imposable meritat. Finalment, també s'ajorna el tribut sobre el joc i s'haurà de presentar l'autoliquidació dels cartons de bingo de febrer a abril entre l'1 i el 15 de juliol i fins al 7 de juliol la liquidació del primer trimestre en el cas de les màquines recreatives i d'atzar.