El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, té intenció d'incloure al vicepresident espanyol Pablo Iglesias a la Comissió Delegada de Govern per a Assumptes d'Intel·ligència, segons avança El Mundo. Formar part d'aquesta comissió permet conèixer i controlar els assumptes secrets de l'Estat i del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

Segons el rotatiu, la seva inclusió "ha estranyat en els cercles d'Intel·ligència", ja que el ministeri d'Iglesias, el de Drets Socials i Agenda 2030, no s'involucra en els assumptes sobre seguretat i estabilitat de l'Estat que es tracten en aquesta comissió.

Està previst que la decisió s'aprovi via Reial Decret al Consell de Ministres del proper dimarts, convertint Iglesias en membre permanent de la comissió. 

La Llei 11/2002, que regula el CNI, contempla que un vicepresident presideixi la comissió a elecció de president, però aquest lloc ja està previst que l'ocupi la vicepresidenta Carmen Calvo. D'altra banda, també es preveu com a membres permanents els ministres d'Interior, Defensa, Economia i Exteriors. Cap és el cas d'Iglesias.

Així doncs, Moncloa s'hauria acollit al fet que la llei reguladora de el Centre Nacional d'Intel·ligència concreta qui forma part de la comissió, però no diu que no pugui incloure altres càrrecs, dins els quals hi hauria Iglesias.