El govern de l'Equador va suspendre les comunicacions del fundador de Wikileaks, Julian Assange, per pressions del govern espanyol. Assange sempre ha mostrat molta solidaritat amb el procés català i ara el govern del país on es refugia li ha prohibit comunicar-se per incomplir "amb el compromís escrit que va assumir amb el govern equatorià a finals de 2017, amb el qual se l'obligava a no emetre missatges que suposessin una ingerència en relació amb altres estats".

L'economista Xavier Sala-i-Martin considera que aquestes pressions de l'estat espanyols només serveixen per crear un Efecte Streisand: quan l'intent de censura o prohibició d'informació genera encara més divulgació i visibilitat d'aquesta informació.

Sala-i-Martin exposa en una piulada que "Espanya segueix sense entendre l'Efecte Streisand". L'economista explica que Espanya "volia impedir que es parlés de Catalunya" i ha aconseguit tot el contrari: en poques hores es van fer 28.735 tuits amb el hashtag #ReconnectJulian per una audiència de 35 milions de persones.