L'economista Xavier Sala-i-Martín també ha posat en dubte el recompte dels assistents a la manifestació d'ahir dissabte en favor de la llibertat dels presos polítics i ha carregat contra el tinent d'alcaldia de Seguretat, el socialista Albert Batlle, per haver manipulat la dades.

Sala-i-Martín respon la piulada feta per Batlle on qualificava d'insídia insinuar que hi ha hagut manipulació i recorda que l'única diferència entre la manifestació d'ara fa dos anys i la de dissabte és que ara al capdavant de la Guàrdia Urbana hi ha Albert Batlle , "i ja sabem cap a on carregueu els del PSC".

L'economista planteja llavors una incògnita: saber quina serà la xifra oficial d'assistència a la manifestació que se celebrarà aquest diumenge al migdia al passeig de Gràcia de Barcelona convocada per Societat Civil Catalana, a la qual assistiran representants del PSOE, el PP i Ciutadans. Sala-i-Martín s'adreça a Batlle i li pregunta "quina assistència et dirà el PSC que has de dir que tindrà la manifestació que avui organitza el mateix PSC (conjuntament amb les altres entitats franquistes)".

La manifestació començarà a les 12 del migdia i malgrat que no hi s'ha convidat a Vox, representants catalans de la formació d'ultradreta han assegurat que pensen assistir-hi.