Diversos grups de persones han protestat aquesta tarda durant la inauguració de l'exposició Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. Els incidents més rellevants han tingut lloc quan un grup d'una vintena de membres de les joventuts d'ERC (JERC) han intentat entrar a la sala on tenia lloc l'acte inaugural on participava el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello.

Els manifestants s'han enfrontat amb els serveis de seguretat que els barraven el pas. Durant el forcejament, una persona amb problemes respiratoris s'ha desmaiat i ha hagut de ser atesa pels serveis d'emergència.

Les mateixes joventuts d'ERC i la JNC Barcelona han mostrat pancartes de protesta amb els lemes 'Fora franquisme del carrer' i 'Franco ni al Born ni enlloc' i han penjat estelades sobre les estàtues de l'exposició.  

Abans de l'inici de l'acte, dos homes han arribat a les mans després de discutir i increpar-se a crits de "feixista" fins que han estat separats pels testimonis dels fets. L'acte d'inauguració estava previst per les sis de la tarda, però els incidents han obligat a endarrerir-lo.

Aquests no són les primers actes de protesta d'avui contra les estàtues. Al matí, quan tot just s'instal·lava l'exposició, un home ha llençat tres ous contra la imatge de Franco al cavall. Més tard, un altre ha protagonitzat una forta escridassada contra el govern de Colau i el franquisme.

Moments de tensió a les portes del CC del Born / Sergi Alcàzar

Un dels manifestants s'ha desmaiat durant el forcejament / Sergi Alcàzar

Representants de les JERC i de la JNC Barcelona davant del Born / Sergi Alcàzar