Crítica del diputat d'EH Bildu Jon Iñarritu a la rúbrica dels socialistes que inclou un compromís per derogar la reforma laboral del PP. Tirant d'hemeroteca, Iñarritu ha rescatat un article de premsa on Pedro Sánchez ja s'hi comprometia el 2015, quan els socialistes estaven en l'oposició i en plena campanya electoral.

"Des del 2015 esperant que el PSOE compleixi la seva promesa i derogui la reforma laboral", escriu Iñarritu en el seu perfil personal de Twitter, a la qual cosa afegeix: "El PSOE no compleix".

La primera votació de les esmenes del grup de treball per a la reactivació econòmica en el Congrés va tornar a remoure l'empresariat espanyol. El PSOE va haver de rectificar el vot sobre la reforma laboral perquè va donar suport en un primer moment a una esmena que incloïa la derogació de la reforma laboral del 2012 com a part de les propostes per a la reconstrucció econòmica i social després de la crisi.

L'esmena havia estat introduïda per EH Bildu i, de fet, els nacionalistes van interpretar inicialment el suport del PSOE com una "ratificació a l'acord assolit el maig amb el PSOE i Unidas Podemos". Tanmateix, una hora més tard, el PSOE ha demanat a la coordinadora de la comissió, la diputada socialista María Luz Martínez-Seijo, de repetir aquesta votació, per a la qual cosa ha comptat amb el suport del PP. Primer a través del seu portaveu econòmic, Pedro Casares, i després del seu secretari general, Rafael Simancas, al·ludint al funcionament de la comissió acordat pels grups.

La proposta apostava per derogar la reforma laboral del 2012 i la seva substitució per "una nova legislació laboral garantista i justa amb els drets laborals dels treballadors".