El senador d'EH Bildu, Jon Iñarritu, ha manifestat que "si hi ha voluntat sí que es podrà crear una candidatura àmplia per a les eleccions europees". Iñarritu ho ha dit en una entrevista a TV3 en referència a la proposta del coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, que va proposar una candidatura unitària dels partits independentistes catalans, bascs i gallecs.

Tot i admetre que hi ha voluntat per aquesta candidatura, Iñarritu ha volgut destacar que ara la prioritat són les primàries del seu partit tot i que estan en contacte "contínuament" amb les formacions independentistes catalanes i gallegues.

Polèmica al Congrés dels Diputats:

Un altre dels temes de conversa durant l'entrevista ha estat l'acusació falsa del ministre Josep Borrel cap a un diputat d'ERC al Congrés a qui va acusar d'haver-lo escopit. Iñarritu nega que això passés: "ERC, que sempre ha estat exquisit en les formes va haver de passar-se un dia sencer donant explicacions per una falsa escopinada", ha lamentat. 

En la mateixa línia, el senador d'EH Bildu ha carregat contra la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que aquest dimecres va expulsar el diputat d'ERC Gabriel Rufián de l'hemicicle per una enganxada amb Borrell. Segons Iñarritu, es va expulsar Rufián per "fer el mateix que fa sempre la bancada del PP", és per això que emplaça a Pastor a "fer una reflexió" i li retreu que "no és imparcial".

Sobre els missatges del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, on es vantava de controlar el tribunal amb la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Iñarritu ha considerat que "tot i ser escandalós, és cert que el PP i el PSOE controlen tota la cúpula judicial de l'Estat".