Iñaki Urdangarin sortirà aquest dijous de la presó de Brieva (Àvila) per complir el seu primer dia de voluntariat a l'Hogar Don Orione de Pozuelo d'Alarcón (Madrid), dedicat a la cura de discapacitats.

Fonts coneixedores de l'operatiu disposat per al trasllat han explicat que Urdangarin sortirà de presó fins a la fundació a primera hora del matí. Tots dos punts disten entre ells 103 quilòmetres, que recorrerà pels seus propis mitjans, és a dir, no serà conduït per les forces de seguretat.

Les seves sortides de la presó de Brieva al centre de discapacitats de Pozuelo es faran dimarts i dijous de cada setmana i Urdangarin estarà de tornada a la seva cel·la a primera hora de la tarda.

Hogar Don Orione  foto Don Orione

En contra del criteri fixat per Institucions Penitenciàries i de l'informe del fiscal, el jutge ha accedit a la petició d'Urdangarin en aplicació de l'article 117 del reglament vigent, aplicable als condemnats que encara estan en segon grau (el règim ordinari) i compleixen una sèrie de requisits, com la baixa perillositat i l'absència de risc de fugida.

L'Hogar Don Orione, al qual aquest dijous acudirà per primera vegada Urdangarin, és una entitat sense ànim de lucre gestionada per la congregació religiosa italiana Petita Obra de la Divina Providència. Es tracta d'un centre residencial i de dia per a persones adultes amb discapacitat intel·lectual i alt nivell de dependència.