El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha imputat a l'exvicepresident segon i exconseller de Justícia madrileny Alfredo Prada (PP) en la causa en la qual investiga irregularitats en el projecte del Campus de la Justícia de Madrid (CJM) i l'ha citat a declarar el proper 27 de març.

El jutge ha adoptat aquesta decisió en una interlocutòria en el qual crida també a declarar aquell dia com investigats a tres tècnics de la Comunitat de Madrid: Isabelino Baños Fernández, Mariano José Sanz Piñar i Alicio de la Heras Rodríguez. Els quatre seran interrogats com a responsables del desenvolupament econòmic i contractual de la societat en el període en què van prestar els seus serveis en la societat, explica el jutge.

El jutge investiga contractes per valor de 355,5 milions d'euros, dels que 324,7 milions corresponia a contractes per a les diferents construccions del campus, que havien de substituir a 21 immobles que s'ocupaven a la ciutat de Madrid. Es van arribar a pagar 91,7 milions, encara que només es va aixecar un edifici: l'Institut de Medicina Legal.

Segons el jutge De la Mata, que investiga delictes de malversació, prevaricació, tràfic d'influències, delicte societari i altres, "la societat Campus de la Justícia de Madrid no seguia cap criteri de racionalitat economicoorganitzatiu", i presentava "un clar desequilibri que es manifestava en l'existència d'un potent àmbit de personal directiu i una infraestructura de personal summament dèbil".

Al capdavant de l'anticorrupció en el PP

Una vegada va guanyar les primaries, el president del PP, Pablo Casado, va col·locar Prada al capdavant de l'Oficina de Càrrec Públic del partit, un òrgan que es dedica a detectar pràctiques corruptes dins del mateix partit. A més, Prado és un dels padrins polítics de Casado, de fet va ser el mateix Prada qui li va donar el seu primer sou com a assessor parlamentari de la Conselleria de Justícia de la Comunitat de Madrid.