Sis policies nacionals imputats per l'agressió a un veí de Lleida, Enric Sirvent, que va patir un atac de cor després de rebre cops de porra mentre anava a votar pel referèndum de l'1 d'octubre. L'Audiència de Lleida ha ordenat que declarin com a investigats cinc agents més de la policia espanyola, que ja se sumen a un altre anterior, presents en les càrregues al col·legi electoral de la Mariola, tal com ha avançat el diari Segre. Segons ha explicat l'advocada de la família de la víctima, Anna Llauradó, a l'ACN, l'Audiència ha rebutjat els recursos presentats per la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat que pretenien evitar aquestes declaracions.

Està pendent que el jutjat d'instrucció 4 de Lleida citi tots cinc a declarar. De moment, dimecres declararà el sisè policia investigat, a qui la víctima, Enric Sirvent, va identificar com l'autor d'haver-li propinat diverses puntades de peu. En total hi ha sis policies investigats per l'agressió a Enric Sirvent, que mentre el reanimaven, la policia va seguir carregant i van dificultar l'accés a l'ambulància. Sirvent va morir l'abril d'aquest 2020 a causa del coronavirus. Sirvent va declarar en fase d'instrucció dimecres 20 de febrer de 2019 pels fets de l'1-O i va reconèixer dos dels agents que el van agredir.

Un dels policies declararà aquest dimecres a les 11 del matí. El centre cívic de la Mariola va ser un dels centres de votació on es van produir càrregues policials l'1-O i va ser on Sirvent va patir un atac de cor i va haver de ser traslladat a l'hospital. La víctima va patir trencament de costelles, contusions i hematomes diversos. Els advocats de la família de la víctima acusen els policies de lesions i d'omissió del deure de socors, ja que, asseguren, "ni van atendre ni van permetre atendre" Enric Sirvent quan va patir una aturada cardiorespiratòria.