La Guàrdia Civil ha detingut almenys set persones i altres tres estan investigades en una operació contra la compra de vots per a les pròximes eleccions municipals 2023 del pròxim 28 de maig a la localitat d'Almeria, Mojácar. Dos dels detinguts són integrants de la llista del PSOE per a les eleccions a Mojácar. Segons apunta l'agència EFE, l'operació, que continua oberta, ha començat aquest matí al voltant de les 7:00 hores i s'espera que una desena d'arrestos de persones implicades en la presumpta trama de frau electoral que té l'objectiu "d'afavorir a un partit concret". El grup hauria ofert diners a desenes de ciutadans a canvi d'aconseguir el seu vot de cara a les eleccions municipals. 

L'operació s'ha produït després de l'escàndol sobre una suposada compra de vots a Melilla, on la policia ja ha detingut almenys a 10 persones. Fonts del Ministeri de l'Interior descarten que el cas de Mojácar tingui cap relació amb l'operació a Melilla.

Compra de vots per al 28-M

El cas a Mojácar ha esclatat només uns dies després de la investigació oberta a Melilla. Precisament, aquest dimecres la delegada del govern espanyol a Melilla, Sabrina Moh, havia advertit que la investigació no només tenia en compte "l'escenari de Melilla", perquè segons ha apuntat "mai han perdut de vista el que pogués passar en la resta del territori". En aquest sentit, ha apuntat que van tenir coneixement que "poguessin al principi treure aquests vots a qualsevol part del territori i dipositar-los en qualsevol de les oficines", tot remarcant que després els van informar d'"un territori en concret" que és on s'està actuant. 

A Melilla, de moment, 10 persones van quedar detingudes entre dilluns i dimarts, tot i que, a última hora de dimarts van quedar en llibertat a la disposició del jutjat, que els atribueix delicte electoral i pertinença a grup criminal, segons han informat fonts policials. Els arrestats estan vinculats a CPM (Coalición por Melilla), i entre ells, estan el conseller de Districtes, Joventut i Participació Ciutadana del govern de Melilla, Mohamed Ahmed Al-lal (CPM), i el gendre del president de CPM, Mustafa Aberchán. A més de les detencions i posterior posada en llibertat per ser citats pròximament per la jutge que porta el cas, efectius de la Policia Nacional han realitzat escorcolls en una desena de locals, entre habitatges i oficines, entre ells l'immoble que usa la coalició com a centre de dades i gabinet de premsa i comunicació que hauria cedit a la formació un simpatitzant d'aquesta. El cas està sota secret de sumari i en el mateix s'investiga si existeix una trama que hagi pogut usar el vot per correu per comprar el sufragi amb quantitats que oscil·len entre els 50 i els 200 euros per vot.