Un centenar de signants d'un manifest constituiran aquest dimecres a L'Hospitalet de Llobregat el col·lectiu 'Socialistes per la República' i ho faran amb el suport del conseller en l'exili, Toni Comín, que intervindrà a través d'un videoconferència des de Bèlgica, segons la convocatòria dels organitzadors.

L'acte es farà a les 18 hores en el Centre Cultural Tecla Sala i entre els que intervindran destaquen l'exdirigent i exmilitant del PSC Jordina Freixenet i l'exdirigent de Moviment d'Esquerres (MES), Pere Almeda. També impulsen aquest col·lectiu la senadora d'ERC i membre de MES, Elisenda Pérez i el regidor de Sabadell i membre de Socialisme Catalunya i Llibertat, Gabriel Fernández.

Segons ha informat ERC, destacats membres d'ERC aniran a l'acte per recolzar la iniciativa: el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; el conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall; la diputada d'ERC Magda Casamitjana; el secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, i la responsable d'Organització, Mònica Palacín.

A l'acte explicaran la procedència ideològica dels impulsors; a qui fase es troba la política catalana i la seva proposta d'una Catalunya constituent, i finalment la denominada Via catalana, és a dir, quin rumb ha d'emprendre Catalunya.