Fa uns dies, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, va situar al capdavant d'un nou departament anomenat l'Oficina de l'Espanyol a l'exportaveu de Ciutadans a València, Toni Cantó.

Entre les finalitats de l'Oficina de l'Espanyol hi ha "la promoció de la Comunitat de Madrid com a capital europea de l'espanyol, interlocució amb institucions per impulsar les oportunitats econòmiques de l'espanyol i la col·laboració activa amb entitats dins de l'àmbit de la Comunitat de Madrid que treballen per l'impuls de l'espanyol".

En aquest sentit, l'escriptor i lingüista Màrius Serra ha fet befa de la funció de la influència de l'Oficina de l'Espanyol presidida per Cantó. Serra ha retuitat un vídeo d'un canal de televisió nord-americà on la presentadora/jutgessa obliga de males maneres a una de les participants a abandonar l'anglès i usar de forma obligatòria l'espanyol.

Màrius Serra diu així: "No han passat ni vint-i-quatre hores i ja es comença a notar la influència de Toni Cantó des de l'oficina de l'Español. #Américanosmira".

marius serra TUIT

Tuit d'en Màrius Serra

Madrid, la capital de l'espanyol

"La llengua espanyola és un actiu cultural, social i econòmic que compartim amb gairebé 600 milions de persones a tot el món i que té un potencial extraordinari que la Comunitat de Madrid explotarà. L'objectiu és fer de Madrid la capital de l'espanyol a Europa. Aconseguir-ho tindria grans beneficis no només en l'àmbit cultural i acadèmic, també en el turístic, econòmic i empresarial", han destacat aquestes mateixes fonts.

També es buscaran sinergies amb entitats culturals internacionals per realitzar accions de posada en valor de l'espanyol, i es gestionaran informes i trobades que fomentin el debat entorn de la potencialitat de l'espanyol, ubicant a la Comunitat de Madrid la trobada d'experts i líders d'opinió.

L'alcalde de Valladolid (PSOE) s'enfurisma

L'alcalde de Valladolid, Óscar Puente (PSOE), ha reaccionat a la nova feina que tindrà Toni Cantó com a responsable de l'Oficina de l'Espanyol de la Comunitat de Madrid. Puente no ha dubtat en assegurar a través de Twitter que Toni Cantó "és simplement un merda". Del que va ser membre d'UPyD, Ciutadans i ara dona suport al PP, el polític socialista ha expressat que "si tingués un gram de vergonya i de decència ja hauria marxat a treballar" de la seva professió, però sosté que prefereix seguir vivint a costa de la política.

Més tard, el batlle de Valladolid ha publicat un altre tuit en què encara es mostrava més contundent: "Per a aquells als qui els sembla molt que un alcalde cobri 86.000 euros a l'any, amb una ciutat a càrrec seu, 3.200 treballadors i 360 milions de pressupost, i no tenir ni diumenges ni festes, que pensi que Toni Cantó cobrarà 75.000 € per rascar-se els ous a dues mans".

Imatge principal: Màrius Serra. - Sergi Alcàzar