El Cos Nacional de Policia ha impedit aquest dijous renovar el DNI a un ciutadà que a la firma havia escrit "llibertat" i "Catalunya lliure". Els fets han passat a la comissaria de la policia espanyola de Sabadell (Vallès Occidental).

Segons ha explicat el mateix ciutadà, de nom Isaac Puig, a El Nacional va decidir "introduir 'Cat lliure'" a la seva firma perquè "ningú m'ha de dir com he de firmar". La funcionària encarregada de renovar-li el carnet d'identitat li va respondre "amb una rialla" que "això no t'ho puc agafar".

Davant de la negativa de la funcionària, Puig va modificar la seva firma "a veure si així li agradava més". En aquest segon intent hi va introduir la paraula "llibertat". Tot i la modificació, la funcionària s'hi va tornar a negar: "Això no t'ho agafaré".

dni invalidat firma - isaac puig

Isaac Puig

Davant de les negatives de la funcionària de tirar endavant amb el procediment de renovació del DNI, Puig va preguntar-li que què farien, ja que ell no pensava canviar la seva firma. Per mirar de resoldre l'esperpèntica situació, la funcionària va cridar un superior, que igual que ella anava vestit de civil.

Aquest superior li va assegurar a Isaac Puig que en les firmes dels DNI no es permetien "símbols de cap tipus" i que les signatures s'havien "d'identificar amb les persones". Tanmateix, el denunciant va respondre-li que ell només havia posat "paraules que s'identifiquen amb mi". Sense donar-li cap més explicació, el superior va acabar sentenciant que ho provés en una altra comissaria, ja que allà no li permetrien fer aquesta firma.

Puig, que ha reconegut que mai havia firmat així però que a partir d'ara "sempre" firmarà així "per tot", ha posat una reclamació en la mateixa comissaria de Sabadell queixant-se de que li han impedit renovar el DNI per la seva firma. A més, ha assegurat que aquesta serà la seva firma "fins que aconseguim la llibertat o surtin els presos". "És un acte de desobediència a petita escala que vull fer", ha afegit.