El promotor mediàtic Josep Maria Mainat ha revolucionat la xarxa aquest dissabte, quan ha assenyalat que havia rebut unes "impactants imatges" de l'encara alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. En concret es tracta d'una fotografia on apareix la líder dels comuns fent un torcebraç amb la policia, que aparentment la vol desallotjar de l'Ajuntament. A la fotografia, l'excantant de la Trinca explica irònicament que hi apareix "Ada Colau abandonant l'Ajuntament".

Tant els comuns com el candidat del PSC, Jaume Collboni, pressionen aquests dies per accedir a l'alcaldia, fent un pacte alternatiu al de Xavier Trias, que ha estat el guanyador dels comicis. Per a això necessitarien el suport d'ERC, per formar un tripartit, però Ernest Maragall ja ha arribat a un acord amb Trias. El pacte alternatiu podria arribar encara si el PP o el partit ultra Vox oferissin regidors a Collboni o Colau, amb la qual cosa es repetiria l'operació Manuel Valls de la legislatura passada. En aquella ocasió, Valls, d'acord amb Collboni, va propiciar l'elecció de Colau per tal de desbancar Ernest Maragall, amb un pacte que va rebentar el grup de Ciutadans.

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, encara defensava aquest dissabte que el nou alcalde sigui Collboni, tot i que va quedar segon a les eleccions i encara que els comuns reivindiquen que el càrrec recaigui un altre cop en Ada Colau. Iceta ha defensat que l'Ajuntament de Barcelona "necessita estabilitat i orientació progressista" amb el candidat del PSC encapçalant el govern municipal. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha pressionat ERC per fer el tripartit i ha afirmat que li ha "estranyat la posició, en aquest cas, del partit d'Oriol Junqueras, que ha rebutjat així dʻentrada la possibilitat de fer un govern dʻesquerres".

Preguntat per com veuria un pacte entre Junts i ERC perquè governés el guanyador dels comicis a Barcelona, ​​Xavier Trias, ha apostat per respectar que les decisions sobre pactes municipals "es prenguin localment".

Sobre si formarà part de les llistes per a les eleccions generals del 23J, ha respost que ell és una persona de partit i que farà el que la seva organització decideixi, cosa que "el criteri de Salvador Illa serà fonamental". Ha donat per fet que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, tornarà a ser la candidata del PSC en aquesta cita electoral. Encara falta l'aprovació dels òrgans del partit, però "si ella vol, el normal seria que ella ho fos". Iceta ha considerat que a les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M "l'electorat conservador s'ha mobilitzat com si fossin unes generals i com un instrument d'erosió del Govern de Pedro Sánchez i del govern" de Pedro Sánchez.