El cap de la Brigada d'Informació de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, Manuel Quintela, que avui ha obert la sessió al Tribunal Suprem, ha anat explicant les entrades que va fer la policia espanyola als col·legis electorals l'1-O. 

Quintela ha detallat que "van tenir problemes per entrar a la majoria de col·legis" i ha posat per exemple, a Barcelona, l'entrada a l'escola Ramon Llull. El comissari ha explicat que set agents del cos van resultar ferits i que els "va costar molt entrar, però va costar molt més sortir-ne". 

El relat de l'interrogat es desenvolupa entre llançaments de pedres, tanques metàl·liques, cops, puntades de peu i empentes per l'esquena als agents, "a més de tot tipus d'agressions". 

Ara bé, ElNacional.cat, que va dur a terme una part de la seva cobertura informativa del referèndum des del col·legi Ramon Llull, va enregistrar un vídeo on es veu la sortida dels agents de la Policia Nacional, ja amb el material requisat. Les imatges confirmen que el relat del comissari sobre la sortida no s'adiu a la realitat.

En el vídeo es pot veure com la multitud de persones que s'havien concentrat al col·legi per votar acompanyen el grup d'agents amb les mans enlaire, mentre els fan retrocedir. 

Cap puntada de peu, cap tanca metàl·lica, cap agressió física als agents del CPN. 

El seguiment dels ciutadans als agents mentre els feien retrocedir del col·legi és la justificació, segons el comissari de la brigada d'Informació, que l'1-O s'utilitzéssin les bales de goma al col·legi Ramon Llull. "Van ser perseguits durant centenars de metres, rodejats i bloquejats", ha detallat Quintela en la vuitena setmana de declaracions del judici al procés