Un ciutadà espanyol que hauria estat radicalitzat per l’imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty, formava part de la cèl·lula terrorista de Ripoll, segons es desprèn de les investigacions realitzades pels Mossos d’Esquadra, el Cos nacional de la Policia i la Guàrdia Civil.

Segons informa avui El Español, els integrants de la cèl·lula que van atemptar a Barcelona i Cambrils el 17-A van signar un document dies abans dels atacs terroristes, que posteriorment va ser destruït, on es comprometien a complir amb els seus objectius, costés el que costés. Així ho ha explicat un testimoni pròxim als terroristes interrogat per la policia.

Aquest testimoni ha manifestat que va veure el document i que en ell apareixien els noms dels terroristes morts en l’explosió d’Alcanar, abatuts per la policia i detinguts, així com el d’un espanyol radicalitzat per l’imam. Aquest home, però, no hauria participat en els atemptats.

Les investigacions sobre Es Satty revelen, segons aquest diari, que s’hauria acostat a ciutadans espanyols conversos a l’Islam.