En plena represa del diàleg entre la Generalitat i l'Estat, l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana (SCC) reunirà el 9 i 10 de juliol a Barcelona als sospitosos habituals i alguns convidats sorpresa en unes jornades titulades Superar la decadència, reconstruir Catalunya. En l'acte seran presents els líders del PP i de Cs, Pablo Casado i Inés Arrimadas, i el president del PSC en el Parlament i cap de l'oposició a Catalunya, Salvador Illa. 

Després de les discrepàncies entre els partits unionistes per la concessió dels indults als presos polítics, l'entitat espanyolista vol "temperar una mica aquesta polarització extrema". 

El futur de Catalunya

Les jornades, que se celebraran a l'Hotel NH Collection Constanza de Barcelona, comptaran amb intervencions i taules temàtiques per parlar sobre el futur de Catalunya, des d'actes polítics sobre com combatre a l'independentisme fins a col·loquis que abordin l'economia catalana, la cultura, el paper dins de la UE i també sobre Barcelona.

PSC, PP, Cs i Vox

La inauguració serà el 9 de juliol amb la intervenció de Pablo Casado. A la tarda compareixerà Salvador Illa i després se celebrarà la taula Catalunya: un peó en la desestabilització europea?, amb l'exdiputada de Cs Susana Beltrán.

Després se celebrarà l'acte polític Estrategias per combatre el nacionalisme amb el portaveu de Cs en el Parlament, Nacho Martín Blanco; la diputada del PP en el Congrés Edurne Uriarte; el diputat del PSC en el Parlament David Pérez, i la portaveu adjunta de Vox en el Congrés, Macarena Olona.

Les jornades continuaran el dissabte 10 de juliol a la taula Reconstruir l'espai audiovisual català amb la diputada de Cs en el Parlament Anna Grau i l'exdiputada socialista Anna Balletbò.

Els VIPS: Inés Arrimadas i Jordi Hereu

Després intervindrà Arrimadas i més tard se celebrarà l'acte Barcelona, ciutat global amb l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu i la regidora de BCN-Canvi i diputada del PP Eva Parera.

Una altra de les taules de debat portarà el títol Entenen a Madrid el que passa a Catalunya?, amb el portaveu adjunt del PP en el Congrés, Mario Garcés; la regidora de Más Madrid a l'Ajuntament de Madrid, Marta Higueras; el portaveu adjunt del PSOE en l'Assemblea de Madrid, Juan Lobato, i el vicesecretari general de Cs, Edmundo Bal.

 

Foto principal: el líder del PSC al Parlament, Salvador Illa / ACN