Canvis al capdavant del Ministeri de Sanitat. Segons la referència del Consell de Ministres, el govern espanyol ha aprovat aquest dimarts la substitució del cap de gabinet de Salvador Illa, l'exdiputat del PSC Germán Rodríguez, que ocupava el càrrec des del passat gener. Aquest relleu es produeix en ple rebrot del coronavirus a Espanya. Actualment, el principal focus de de transmissió de la pandèmia es troba a la Comunitat de Madrid i al País Basc, on no dobleguen la corba.

Segons informen des de l'entorn de Germán Rodríguez, es tracta d'un "relleu acordat" per "motius personals". El Consell de Ministres ha nomenat l'advocat Víctor Francos Díaz per ocupar el càrrec. Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, gran part de la seva carrera també ha estat vinculada al PSC.

A banda de l'advocacia i la investigació universitària, Francos Díaz ha ocupat tasques de coordinació de gabinets i equips en l'administració pública. Ha estat director de relacions parlamentàries de la Presidència de la Generalitat (2006-2010), assessor del grup del PSC al Parlament (2011), coordinador general del PSC (2011-2013) o director dels serveis jurídics del PSC (2017-2018), entre altres responsabilitats. També ha dirigit el Parc Tecnològic del Vallès i ha estat director de relacions institucionals del Consorci de la Zona Franca, l'última responsabilitat que ha ocupat, sota les ordres de Pere Navarro.