El candidat del PSC a les pròximes eleccions a Catalunya, Salvador Illa, ha obert la porta a pactar amb totes les formacions que treguin representació al Parlament, només amb una excepció: l'extrema dreta. Illa ha recordat que la seva formació té pactes arreu del territori amb "ERC, Junts o PP i moltes altres formacions", sempre deixant de banda aquells que tenen discurs d'odi, concretament Vox i Aliança Catalana. Així ha respost a l'advertència que ha fet Carles Puigdemont, candidat de Junts per Catalunya, en una entrevista a ElNacional.cat. Puigdemont ha apuntat que "si Illa fa un Collboni ja sap quines són les conseqüències per a Pedro Sánchez". 

🗣️ Recupera aquí l'entrevista íntegra a Carles Puigdemont | VÍDEO

🟡 Puigdemont: "M'esparvera la regressió com a país, la mala qualitat del Govern i la pèrdua d'autoestima"

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

Tot i obrir-se a pactar amb totes les forces, deixant fora Vox i Aliança Catalana, Illa ha afirmat que avançar-se als pactes postelectorals és una "manca de respecte". "No m'agrada posar vetos, prefereixo parlar d'acords, perquè convé, la societat és plural i diversa, i això ho veig com una font d'enriquiment", ha afegit, ha sentenciat. 

En una atenció als mitjans aquest diumenge a Badalona, el líder del PSC ha aprofitat per presentar la seva candidatura com "un pas endavant" per Catalunya. "Ja sabeu els resultats que ens han donat els governs de Mas, Puigdemont, Torra i Aragonès, ens han situat a la cua en els darrers 10 anys, i nosaltres fem una aposta per fer un salt endavant", ha dit Illa. 

Un pronunciament sobre l'extrema dreta 

El passat dimecres, Illa va demanar un "pronunciament clar" a tots els partits sobre la seva posició davant possibles pactes amb forces d'extrema dreta com Vox o Aliança Catalana.  Va remarcar que la seva formació s'adreça "a tots els ciutadans de Catalunya, vinguin d'on vinguin", però ha posat una línia vermella a qualsevol pacte amb partits que promoguin discursos d'odi. "Jo m'he pronunciat clarament sobre això, m'agradaria que hi hagués un pronunciament clar de tots", va sentenciar el candidat socialista. 

Illa va subratllar que Catalunya "és una societat que s'ha construït a còpia d'acollir i integrar persones que venen de llocs diferents": "Aquesta és la nostra història, això ha generat prosperitat a Catalunya, ha enriquit la identitat catalana", va afirmar el líder del PSC.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!