El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha lloat avui la figura de Josep Borrell, l'actual alt representant de la Unió Europea, durant l'acte d'entrega del premi del partit als Valors Europeus, que aquest dissabte ha rebut l'alt representant de la Unió Europea. Illa ha afirmat que Catalunya necessita més persones com Borrell, qui és considerat "el català més influent al món en l'actualitat". Durant el mateix acte, Borrell ha destacat la importància del PSC com a "gran argamassa" per evitar que la societat catalana "es trenqui a trossos". L'exministre també ha afegit que el partit és un exemple de "bona política útil", ja que té la capacitat d'arreglar problemes en lloc de crear-ne.

Illa ha assenyalat que la UE "amb la guerra d'Ucraïna està trencant tabús", com el de l'assistència militar a un país en conflicte i el de la desconnexió d'energies fòssils provinents de Rússia en menys d'un any, en les seves paraules. Ha afirmat que Borrell és "un dels protagonistes destacats d'aquesta Europa geopolítica que està naixent, trencant tabús i avançant". Segons ell, l'alt representant de la UE ha treballat "sempre amb un fil conductor: el de les conviccions democràtiques, els valors socialdemòcrates i la militància política".

A l'acte d'avui han assistit noms destacats del PSC com el ministre Miquel Iceta, l'expresident José Montilla, l'exlíder del partit Pere Navarro, i la secretària de Política Internacional, Laura Ballarín. El premi del PSC als Valors Europeus reconeix la feina de personalitats que han contribuït a la promoció i defensa dels valors europeus en diferents àmbits. Amb la figura de Borrell, el partit ha volgut destacar la seva trajectòria com a un exemple d'èxit en la política i en la defensa dels valors europeus.

Illa ha entregat el premi a Borrell, que en prendre la paraula ha assegurat que se sent "molt reconegut" després de 40 anys de militància socialista. L'exministre, ara alt representant de la UE, ha afirmat que el seu partit és la "gran argamassa" que ha fet "possible" que la societat catalana "no es trenqui en trossos". Borrell ha afegit encara que el PSC representa "el partit de la bona política, la política útil, que serveix per arreglar problemes i no per crear-ne". Així mateix, també ha destacat que els socialistes han estat "capaços" de pactar amb "uns i altres", mantenint-se sempre "fidel" als seus valors.

Finalment, la secretària de política europea i internacional del PSC, Laura Ballarín, ha elogiat la trajectòria de Borrell i l'ha definit com una persona "inconformista, europeista i federalista". Segons ella, Borrell "ha contribuït, amb la seva dedicació i treball, a construir aquest projecte comunitari que tant admiren a tot el món", en referència a la UE. També ha destacat el compromís del socialista amb "el projecte federal comunitari, la dedicació en la defensa dels drets humans i el dret internacional, i la resolució pacífica de conflictes a tot el món".