El primer secretari del Partit dels Socialistes Catalans, Salvador Illa, ha reivindicat davant el Comitè federal del PSOE la taula de diàleg i ha reclamat ampliar-la "entre tot els catalans". Illa ha pres la paraula dins del comitè socialista, que s'ha reunit a Ferraz, per fer bandera del diàleg que lideren els socialistes espanyols amb l'executiu català, agraint al president espanyol, Pedro Sánchez, que hagi convocat la taula de diàleg per la setmana vinent. Tot i això, al final de la seva intervenció ha tornat a demanar un dels seus reclams més repetits: estendre la negociació i l'enteniment "entre tots els catalans". El líder socialista català ha pronunciat un discurs dividit en set punts, que ha deixat per l'última part el conflicte territorial amb Catalunya. "Vull agrair al president del Gobierno el diàleg. El diàleg pel qual ha apostat a Catalunya i que la setmana que ve tindrà lloc un nou episodi. Un diàleg que també s'ha de produir en l'àgora pública de Catalunya, entre tots els catalans. Un diàleg entre catalans que, un cop més, reivindico", ha dit Illa.

Aquesta trobada socialista s'ha convocat a la seu de Madrid. Allà es faran efectius els canvis de càrrecs anunciats durant aquesta setmana. La ministra María Jesús Montero substituirà Adriana Lastra com a sotssecretària general i la també ministra Pilar Alegría serà la nova portaveu del PSOE, reemplaçant així a Felipe Sicilia. El president del PSC i ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, passa a ser secretari de Memòria Democràtica i l'exlehendakari i expresident del Congrés dels Diputats, Patxi López, assumirà el rol de portaveu al Congrés dels Diputats. Sánchez ha agraït la feina als càrrecs sortints i també "als companys que ocupessin les posicions" i els ha instat a tots a treballar "perquè Espanya segueixi avançant".

Illa també ha volgut valorar el ball de cadires en la direcció de la seva formació. Ha assegurat que el PSOE "sortirà més reforçat per seguir governant i afrontar el cicle electoral amb més garanties". Ha reconegut que són "moments difícils" per la situació econòmica, però ha demanat fixar un rumb com el que creu que va assenyalar Sánchez al debat de política general al Congrés: "Sortir tots junts d'aquesta situació pensant en els treballadors i les classes mitjanes i populars". El primer secretari del PSC ha valorat molt positivament la incorporació d'Iceta a l'executiva nacional: "És una bona notícia no per al PSC, sinó per al PSOE". Segons ell, Iceta "és un valor segur i farà aportacions de molt nivell i solidesa". En aquest sentit, el líder socialista català ha dit que el PSC està disposat a "donar un cop de mà" en el que calgui i que donaran suport als canvis proposats per Sánchez. També ha volgut llançar un missatge en clau electoral de cara a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. "Cal governar, però deixarem de costat la ingenuïtat. Cal guanyar per a continuar governant", ha proclamat el líder dels socialistes catalans. En aquest sentit, Illa ha animat a Sánchez assegurant que els socialistes són "la millor organització, els millors militants, el millor lideratge i el millor projecte".