El president del grup parlamentari del PSC, Salvador Illa, ha reclamat "un Govern que toqui de peus a terra" i ha apel·lat a "l'esperit de Sant Jordi que uneix tots els catalans sense excepcions" per encarar la nova legislatura.

En un vídeo distribuït als mitjans, Illa ha admès que aquesta diada no és com la que es voldria celebrar, en condicions normals, però que sí que s'hi "assembla" gràcies a la campanya de vacunació. El dirigent socialista ha posat en valor "la feina i compromís" del sector cultural, "que no ho està passant gens bé", i ha reclamat a la Generalitat "que desbloquegi els problemes dels ciutadans i del sector de la cultura". "Només junts matarem el drac i vencerem la pandèmia", ha afegit.

El líder de PSC al Parlament ha exigit al Govern "que centri les prioritats en vèncer el virus, reactivar l'economia i garantir que ningú queda enrere".

Illa ha dit que Sant Jordi és "una festa admirada arreu del món" i que representa "una de les millors lliçons que la cultura és un bé de primera necessitat". "Què faríem sense llibres, sense el talent dels escriptors, què faríem sense les paraules ni la cultura?", s'ha preguntat.

Segon Sant Jordi en pandèmia

Catalunya viurà aquest divendres un Sant Jordi excepcional enmig de la pandèmia, una circumstància que ha obligat el sector a adaptar-se a les limitacions després que l'any passat la diada hagués d'anul·lar-se.

La festa se celebrarà de manera descentralitzada per Catalunya amb un pla específic aprovat pel Procicat que adapta Sant Jordi a la realitat de cada municipi. Els espais amb parades estaran perimetrats i se'n controlarà l'accés i es mantenen les tradicionals signatures d'escriptors.

Sant Jordi 2021 noies mascareta llibres - Montse Giralt

Una parada de llibres a Barcelona aquest divendres al matí / Monser Giralt

La Cambra del Llibre espera assolir el 60% de les xifres del 2019, en què es van vendre 1,64 milions de llibres i la facturació va superar els 22,16 milions. Els floristes, de la seva banda, confien en despatxar entre 3,5 i 4 milions de roses venudes.

Amb l'experiència del Sant Jordi d'estiu de l'any passat, la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes han preparat un dispositiu avalat pel Procicat per celebrar una festa repartida per tot Catalunya, que distingeix entre els pobles que no arriben als 5.000 habitants, els que en tenen més de 5.000 i les grans ciutats com Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, que tenen els seus propis plans.


Foto principal: El líder del PSC, Salvador Illa / ACN