Salvador Illa ho reitera: continuarà exercint de ministre de Sanitat fins que comenci la campanya electoral. Serà llavors quan cedeixi la cartera a Carolina Darias. Quan passarà això? El 29 de gener, si es mantenen els comicis en el 14-F, o més endavant, si el Govern i els partits consideren que és necessari ajornar la cita amb les urnes. El cap de llista del PSC ha reiterat en aquest sentit que, fins a l'últim moment, estarà centrat en la lluita contra la pandèmia en aquesta tercera onada. No s'ha mullat sobre si s'han d'ajornar o no els comicis.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimarts, el candidat a la Generalitat ha insistit una i altra vegada que no deixarà el càrrec fins que comenci la campanya electoral, sigui en la data prevista o més endavant. Fins llavors, continuarà exercint de "ministre a jornada completa". En aquests moments, ha reiterat, està "centrat al 101% en la lluita contra el virus" i en aconseguir que la vacunació "assoleixi velocitat de creuer". En aquest sentit ha recordat que venen setmanes "complicades i difícils".

El dirigent socialista, però, ha evitat pronunciar-se sobre si cal mantenir les eleccions al Parlament el dia 14 de febrer o bé ajornar-les, malgrat tenir més informació com a ministre de Sanitat. Ha defensat que aquesta decisió s'ha d'adoptar "per consens" entre el Govern de la Generalitat i els partits polítics en la taula organitzada a tals efectes. "Jo no introduiré cap matís", ha conclòs Salvador Illa.

Budó: la decisió correspon al Govern

La decisió final sobre si s'ajornen o no les eleccions i, en cas que fos així, sobre la nova data dels comicis correspon al Govern i així ho ha recordat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. Això no obstant, la portaveu ha assegurat que mantenen la voluntat d'escoltar els partits i consensuar amb ells la decisió.

La previsió és que aquest divendres s'adopti una decisió al respecte. Prèviament hi haurà dijous una reunió de la taula de partits per analitzar les darreres dades sobre l'evolució epidemiològica i una reunió final amb els grups divendres, on s'intentaria un acord. En cas que no es consensuï la resposta, serà el Govern qui decidirà en una reunió extraordinària divendres.