L'Estat només va executar un terç de les inversions previstes a Catalunya el 2021. L'emprenyament de la Generalitat amb el govern de Pedro Sánchez és total i per aquest motiu aquest divendres el Govern plantarà la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que farà una roda de premsa en relació amb l'acord sobre el futur de la B-40 entre el govern espanyol, la Generalitat i ajuntaments de la zona. Al líder del PSC, Salvador Illa, no li ha agradat gens aquesta decisió, que ha titllat d'incorrecta: "Sembla que a alguns els agradi que les coses no se solucionin. Nosaltres estem per millorar-les". 

En una atenció als mitjans des de Rubí Illa ha assegurat que aquestes absències són injustificables, i que són "l'actitud que justament no convé en aquest moment a Catalunya". En aquest sentit, ha exigit a l'executiu català una actitud constructiva com la que creu que els socialistes mantenen amb el Govern a Catalunya: "Menys baralles, menys estar pendents de tuits i més treballar", ha etzibat el líder del PSC. En aquest sentit ha tornat a reclamar una actitud col·laborativa en lloc de "sempre anar buscant els tres peus al gat, queixar-se de tot".

La decisió de plantar la ministra l'ha explicat el president Pere Aragonès durant la presentació de la declaració del Pirineu. Ha assegurat que "el govern espanyol ha de ser conscient que el temps de les paraules ja ha passat", i que ara és l'hora de l'execució i dels compliments

Declaració dels Pirineus

Per fer gala de la seva actitud col·laborativa, Illa ha assegurat  que Aragonès, pot comptar amb el PSC per treballar en la declaració dels Pirineus que ha plantejat aquest mateix divendres, però ha condicionat el suport a més concreció, a que inclogui partides econòmiques i recursos concrets i que no sigui "un conjunt de bones paraules".

"Em té a la seva disposició per poder-nos reunir tan aviat com vulgui i posar-nos a treballar sobre aquesta qüestió", ha dit Illa a Aragonès, i ha proposat que s'impulsin iniciatives similars per promoure el benestar i l'economia en altres territoris que creu que el Govern ha tingut abandonats durant la última dècada. Una vegada més, doncs, Illa ha expressat aquesta actitud col·laborativa, una actitud que els partits de l'executiu retreuen tot assegurant que el què ha de fer el cap de l'oposició, és reclamar al govern de Pedro Sánchez que compleixi amb els compromisos que té amb Catalunya en matèria d'inversions, en el traspàs de Rodalies, i moltes altres qüestions que s'acaben incomplint.