El primer secretari del PSC i candidat socialista a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha carregat aquest dissabte contra la feina feta pels governs independentistes, assegurant que "el balanç no pot ser pitjor" en temes com la gestió de l'aigua i la transició energètica. "Junts i ERC són incapaços de prendre decisions perquè no volen incomodar ningú", ha afirmat Illa, durant la seva intervenció davant del consell d'alcaldesses i alcaldes socialistes, celebrat aquest dissabte. Així, el candidat del PSC al 12-M ha assegurat que si guanya les eleccions, no trigarà 5 anys "a fer una infraestructura que es pot fer en 1" i s'ha marcat com a prioritats "els serveis públics i treballar per la unitat dels catalans".

El líder del PSC ha definit les seves intencions com a possible president de Catalunya amb dues paraules: "Unir i servir". I és que, segons ha reivindicat el socialista, és essencial treballar per la unitat, deixant de banda interessos de partit, perquè quan "els catalans s'uneixen és quan es fan acords, per exemple, per aprovar els pressupostos, pensant en el bé comú i l'interès general". Per això, ha avançat que, si és elegit president de la Generalitat, aquesta serà una de les seves prioritats de mandat. 

Pel que fa als serveis públics, Illa ha defensat que és important "pensar en l'habitatge, en les infraestructures, en la seguretat, en la sequera" i ha aprofitat l'ocasió per carregar contra la gestió feta per ERC i Junts. "En els seus deu anys de governs compartits no han actuat per estar preparats per afrontar la sequera", ha assegurat. Per contra, ha elogiat "l'actitud dels alcaldes de responsabilitat i de col·laboració per afrontar l'època de sequera".

La tasca dels ajuntaments

Durant l'acte de constitució del consell d'alcaldes del PSC, celebrat a la seva seu nacional, Illa ha destacat la importància dels ajuntaments a l'hora de fer polítiques públiques i garantir el benestar dels ciutadans. En aquesta línia, ha explicat que, precisament, l'objectiu del consell d'alcaldes és "compartir preocupacions i necessitats, posar en comú, analitzar conjuntament i consensuar traçats", tot posant l'exemple de la B-40 "en matèria d'infraestructures".

El candidat socialista ha defensat que "a Catalunya s'ha de governar amb els ajuntaments, i s'hi ha de comptar", després de rebutjar que s'utilitzin els governs i els partits "com a espais de confrontació". "La política és un exercici de lleialtat, també entre institucions", ha argumentat. El líder del PSC ha subratllat que "no es pot fer un govern fort sense la complicitat i participació dels ajuntaments, siguin del color que siguin", recordant la seva trajectòria com a exalcalde de la Roca del Vallès (Vallès Oriental).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!