El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha donat suport aquest dilluns en roda de premsa des de la seu del partit l’acció de la Fiscalia de l’Audiència Nacional, que investiga des de fa un any les accions de la Generalitat per preparar la independència de Catalunya. “No ens estranya que la Fiscalia pugui investigar allò que té indicis d’estar fora de la llei”, ha afirmat.

El PSC considera que l’actuació de la Fiscalia és comprensible, ja que “Catalunya està en una presumpta situació d’il·legalitat que no afavoreix en res en el seu autogovern”. Illa ha destacat que el que no és “normal” és que es facin encàrrecs fora de la llei, o que s’aprovin uns pressupostos “desobeint” el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, que va declarar inconstitucional la disposició que preveu el finançament del referèndum.

“No hi ha cap futur fora de la llei i tot allò il·legal està condemnat a no portar-nos enlloc”, ha assegurat Illa. Així mateix, ha manifestat la voluntat del seu grup per tal que s’acabi aquesta via i que la Generalitat "actuï conforme la legalitat".

Illa celebra el “sentit comú” de l’Audiència Nacional

Illa també s’ha referit a la resolució de l’Audiència Nacional, que aquest dilluns ha arxivat el cas de Joan Coma, el regidor de la CUP de Vic acusat d’haver comès un delicte de sedició per haver fet una crida a la desobediència en el marc d’un plenari municipal en què es debatia una moció de suport a la declaració del 9-N.

El secretari d’organització dels socialistes catalans ha titllat la decisió de l’Audiència Nacional com un acte de “sentit comú” i ha manifestat la posició del seu partit en contra de la judicialització de la política tot i que ha recordat la importància que els càrrecs electes respectin la legalitat.

Primàries del PSOE

En la roda de premsa el secretari d'organització també ha informat que un total de 14.322 militants del PSC podran votar a les primàries per escollir un nou secretari general del PSOE. En concret, el cens el configuren els membres que estan al corrent de pagament més els 419 membres de les joventuts del partit.