El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha titllat els independentistes i els unionistes que són contraris als indults de ser uns "extremistes". Ho ha dit en una compareixença després que el partit hagi celebrat una reunió de la Comissió Executiva Ampliada per valorar l'anunci del president espanyol, Pedro Sánchez, sobre que es concedirà la mesura de gràcia als presos aquest dimarts.

Preguntat sobre l'absència del Govern de la Generalitat a l'acte i la manifestació independentista just davant del teatre del Liceu, Illa ha volgut destacar les "moltes assistències" de l'acte i que "l'anunci ha estat molt ben acollit".

"Els que no s'han manifestat a favor d'aquesta mesura són uns extremistes d'ambdós costats. Nosaltres estem al carril central i som els que volem avançar cap endavant", ha valorat. Tanmateix, també ha mostrat respecte pels qui "han volgut exercir el seu dret a la manifestació".

Per a Illa, la decisió de concedir els indults als presos és "transcendental i històrica" i ha lloat Sánchez per mostrar "coratge i sentit d'Estat a parts iguals". En un missatge a la dreta espanyola, Illa ha recordat que els indults són legals i, per tant, es fan "amb respecte a l'Estat de dret".

Elogi als indults, dard als presos

En el mateix sentit s'expressa el PSC a través d'una declaració aprovada a la Comissió Executiva Ampliada. "Es tracta d’una decisió constitucional, valenta i que demostra magnanimitat", ha valorat el partit llançant un dard als presos. I és que els indults, segons han dit, es concedeixen "als polítics independentistes condemnats per haver intentat trencar el nostre marc de convivència la tardor del 2017".

El PSC ha argumentat el "total suport" a la mesura "perquè la valora com un pas endavant en el camí per buscar una solució a la complicada situació política, la tensa situació social i la dura situació emocional que ha hagut de viure Catalunya els darrers anys de la mà del procés independentista, un projecte divisiu que, al nostre entendre, ens ha fet retrocedir com a societat".

Els socialistes han afegit que els indults obren "un nou temps a Catalunya i a Espanya" en el qual "el diàleg ha de guiar aquest nou temps polític que reclama alçada de mires a totes les parts: ara és el moment de dir la veritat, de ser honestos i fer plantejaments possibles". "Ara és el moment de treballar junts per avançar plegats", han reivindicat.

 

Imatge principal: el líder del PSC al Parlament, Salvador Illa / Foto: Efe